ГоловнаПолітика

Меркель у розмові з Порошенком підтримала націоналізацію ПриватБанку

Президент також зідзвонився з новим прем'єром Італії.

Меркель у розмові з Порошенком підтримала націоналізацію ПриватБанку
Фото: www.dyvys.in

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Як повідомляє прес-служба глави української держави, президент висловив співчуття німецькому народу у зв'язку з терактом на різдвяному ярмарку в Берліні.

Порошенко і Меркель обговорили ситуацію на Донбасі, зокрема спробу наступу, яку намагалися здійснити бойовики під Світлодарськом. Співрозмовники підкреслили важливість припинення вогню на Донбасі і негайного звільнення українських заручників.

Меркель наголосила на важливості ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і завершення всіх процедур для надання українцям безвізового режиму.

"Меркель також зазначила сміливе і необхідне рішення української влади націоналізувати ПриватБанк", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Порошенко у четвер провів телефонну розмову з новим прем'єром Італії Паоло Джентілоні, під час якої привітав його з призначенням на посаду.

Сторони домовилися про тіснішу координацію дій для забезпечення виконання Мінських домовленостей, а також у справі деокупації Криму.

Джентілоні підтвердив готовність сприяти прискоренню виконання останніх процедур з боку ЄС, пов'язаних з наданням безвізового режиму для українських громадян. Він також високо оцінив роль Порошенка у проведенні успішної спецоперації зі знайдення вкрадених з музею Верони 17 картин італійських художників і подякував за їх повернення італійській стороні.

Порошенко запросив Джентілоні здійснити візит в Україну у 2017 році. Запрошення було з вдячністю прийняте".

Нагадаємо, націоналізацію ПриватБанку - найбільшого банку України, в якому утворилася нестача капіталу в розмірі 148 млрд гривень, підтримали низка міжнародних інституцій і західних країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram