ГоловнаПолітика

ГПУ вимагає у Кремля звернення Януковича до Путіна

Слідство хоче побачити підпис екс-президента під проханням ввести війська.

ГПУ вимагає у Кремля звернення Януковича до Путіна
Архив
Фото: EPA/UPG

Печерський районний суд Києва надав Генеральній прокуратурі доступ до звернень колишнього президента України Віктора Януковича до Володимира Путіна, які зберігаються в Адміністрації президента Росії.

Ухвала суду від 14 грудня є в Єдиному реєстрі судових рішень.

У рамках кримінального провадження проти Януковича у Генпрокуратури виникла потреба в почеркознавчій експертизі справжності підпису колишнього президента в заяві від 1 березня 2014 року до Путіна про використання Збройних Сил Росії на території України, а також інших заяв, які надходили від Януковича до Путіна і до Ради Федерації РФ, починаючи з березня 2014 року.

Суд визначив термін дії постанови тривалістю 30 днів.

Якщо рішення не буде виконано і доступу до документів не нададуть, суд за клопотанням сторони кримінального провадження має право винести постанову про дозвіл на проведення обшуку з метою вилучення листування.

Доступ надано українським слідчим чи уповноваженим органам Росії, до яких звернуться правоохоронці України згідно з порядком міжнародної правової допомоги.

Нагадаємо, ГПУ розслідує справу про державну зраду у зв'язку з проханням Януковича до президента РФ Путіна ввести війська на територію України. Сам екс-президент напередодні заявив, що цей документ "не набув чинності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram