ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії препарати "Валокордин" і "Глід" продаватимуть за рецептом

Обмеження на продаж зазнають і всі інші спиртовмісні медичні препарати.

У Росії препарати "Валокордин" і "Глід" продаватимуть за рецептом
Фото: EPA/UPG

У Росії препарати "Валокордин" і "Глід" продаватимуть в аптеках тільки за наявності рецепта від лікаря.

Про це заявив віце-прем'єр російського уряду Олександр Хлопонін, передає РИА Новости.

За його словами, такого регулювання зазнають і всі інші спиртовмісні медичні препарати - їх продаватимуть в аптеках в малих обсягах і відпускатимуть тільки за наявності рецепта.

"Навіщо це (спиртовмісні настоянки - ред.) в тарі, в якій півлітра? Мені здається, це несерйозно. Тому будуть обмеження і на тару, і обмеження місць продажу - це повинно продаватися в аптеках і спеціалізованих магазинах", - сказав Хлопонін.

Він зазначив, що людям необхідно від 40 крапель валокордину, щоб "він мав якийсь ефект". "Але в тебе у такій невеликій баночці чотири тисячі крапель - це на скільки вистачить?" - поцікавився віце-прем'єр. При цьому він додав, що медична користь цього препарату "не доведена".

Раніше регулювання спиртовмісних препаратів доручив ввести прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв. Приводом для цього стало масове отруєння людей в Іркутську концентратом для ванн "Глід". У засіб замість етилового спирту, зазначеного на упаковці, додали смертельно небезпечний метиловий спирт. У результаті отруєння метилом в Іркутську загинули 72 людини. У зв'язку з масовою загибеллю людей в Іркутській області оголосили режим надзвичайної ситуації і ввели заборону на продаж будь-яких спиртовмісних нехарчових продуктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram