ГоловнаСвіт

Ердоган назвав вбивцю російського посла прихильником Гюлена

Алтінташ вісім разів забезпечував безпеку президента Туреччини з моменту спроби державного перевороту в липні цього року.

Ердоган назвав вбивцю російського посла прихильником Гюлена
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про відсутність сумнівів у тому, що вбивця російського посла Андрія Карлова був прихильником ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, який живе в США.

Про це повідомляє Русская служба Би-би-си.

"Немає сенсу приховувати, що він (убивця) був частиною мережі Гюлена. Всі його зв'язки вказують на це", - заявив Ердоган. Він додав, що, за попередніми даними, у вбивці також були зв'язки за кордоном, але подробиць щодо цього не розповів.

Раніше багато російських ЗМІ написали з посиланням на публікації в окремих арабомовних виданнях, що відповідальність за вбивство взяла на себе організація "Джейш аль-Фатх". Однак представники організації вже спростували цю інформацію.

Раніше повідомлялося, що турецький поліцейський Мевлют Мерт Алтінташ, який застрелив посла РФ в Туреччині Андрія Карлова, вісім разів забезпечував безпеку президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з моменту спроби державного перевороту в липні цього року.

Наразі невідомо, що вбивця робив у ніч, коли відбулася спроба перевороту. Вдалося з'ясувати лише те, що він взяв одноденну відпустку 15 липня.

Нагадаємо, посол РФ у Туреччині Андрій Карлов був застрелений 19 грудня під час виступу на відкритті в Анкарі фотовиставки про Росію.

Тіло загиблого доставлено в Москву. Похорон Карлова відбудеться в четвер.

Повідомлялося, що поліція затримала 13 підозрюваних у справі про вбивство російського посла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram