>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Британський союз біатлоністів оголосив про бойкот етапу Кубка світу в Тюмені

Бойкотувати змагання мають намір також норвезькі і чеські спортсмени.

Британський союз біатлоністів оголосив про бойкот етапу Кубка світу в Тюмені
Фото: EPA/UPG

Союз біатлоністів Великобританії (BBU) 21 грудня опублікував заяву про бойкот етапу Кубка світу в Тюмені, повідомляє Газета.RU.

Згідно з повідомленням на офіційному сайті організації, Рада Союзу біатлоністів Великобританії ухвалила одноголосне рішення про пропуск 8-го етапу Кубка світу у Тюмені після того, як російські біатлоністи, які виступають на Кубку світу, зробили неправдиві і непорядні заяви про те, що доповідь Макларена пов'язана з політикою, а не зі спортом.

Також у ньому повідомляється про вимоги норвезької та чеської федерацій до Міжнародного союзу біатлоністів (IBU).

"20 грудня Союз біатлоністів Чехії ухвалив рішення про те, що чеські біатлоністи не будуть виступати в Росії до тієї миті, поки WADA і МОК не схвалять антидопінгову роботу в цій країні. Сьогодні Норвегія зажадала, щоб IBU позбавив Росію біатлонних змагань і негайно дискваліфікував всіх російських біатлоністів, згаданих у доповіді Макларена. Якщо цього не відбудеться, Норвегія буде розглядати бойкот змагань в Росії", - сказано в заяві.

Президент Федерації біатлону Чехії Іржі Хамза підтвердив, що біатлоністи національної збірної мають намір бойкотувати етап Кубка світу в Тюмені.

"Росії потрібно дати зрозуміти, що все, що відбулося - це дуже погано", - додав чеський чиновник.

Чехам, норвежцям і британцям незабаром можуть скласти компанію і північноамериканці, відзначає видання. Так, глава канадської програми вищих досягнень Ерік де Нік підтримав цю пропозицію, але зазначив, що рішення буде ухвалене в п'ятницю, після того як рішення ухвалить IBU.

Нагадаємо, 13 грудня Міжнародна федерація бобслею і скелетону (IBSF) вирішила не проводити чемпіонат світу-2017 в російському Сочі у зв'язку з можливим бойкотом.

9 грудня Всесвітня антидопінгова асоціація (WADA) оприлюднила новий звіт про допінг в Росії, в якому стверджується, що більш ніж тисяча російських спортсменів мали стосунок до маніпуляцій з допінгом чи виграли від них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram