ГоловнаПолітика

Гройсман назвав "покидьками" погромників синагоги в Умані

"Хто буде наближатися до релігійних споруд з нечистими думками - це ворог держави".

Гройсман назвав "покидьками" погромників синагоги в Умані
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав Національну поліцію зробити все можливе для упіймання зловмисників, які в ніч на 21 грудня осквернили могильний комплекс цадика Нахмана в Умані.

Про це він сказав на засіданні Кабінету Міністрів після того, як міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доповів про те, що трапилося.

"Кожна людина в демократичній країні має право на вільне віросповідання. Тому якщо хтось буде наближатися до релігійних споруд, церков, католицьких храмів, синагог, мечетей із нечистими думками - це ворог нашої держави. Це ворог усього українського народу. Дорога до храму повинна бути вільною у всіх сенсах", - сказав він.

"Тому просив би, Арсене Борисовичу, вжити всіх заходів для встановлення цих покидьків, покарати їх", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, в ніч на 21 грудня група молодих людей увірвалася в синагогу в Умані на могилі рабі Нахмана, вони облили приміщення червоною фарбою і закидали шматками свинини. Погромники залишили в приміщенні свинячу голову з вирізаною на ній свастикою.

Спочатку напад поліція кваліфікувала як хуліганство (частина 2 статті 296 Кримінального кодексу), але потім трактування правопорушення було змінено на ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram