ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов провів нараду з керівництвом АТО на Світлодарській дузі

Секретар РНБО пообіцяв адекватну реакцію ЗСУ на збройні провокації бойовиків.

Турчинов провів нараду з керівництвом АТО на Світлодарській дузі
Александр Турчинов
Фото: Пресс-служба СНБО

Через загострення ситуації в районі Світлодарської дуги, секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов прибув у зону АТО, де провів нараду з військовим керівництвом.

Про це повідомляють на сайті РНБО.

Турчинов побував на передових позиціях 54-ї бригади, яка героїчно витримала наступ бойовиків, оглянув оборонні позиції, а також обговорив із військовослужбовцями ситуацію на цій ділянці фронту. Він наголосив, що вже четверту добу тут безперервно здійснюються обстріли позицій ЗСУ з використанням забороненої Мінськими домовленостями артилерії і мінометів.

"За кількістю снарядів і мін, випущених по наших позиціях у районі Світлодарської дуги, встановлений своєрідний «рекорд» - понад 800 на добу", - сказав Турчинов.

"Незважаючи на постійні обстріли і спроби прорвати нашу оборону, українські військові мужньо і професійно виконали свій обов'язок, зупинивши ворога і завдавши йому значної шкоди", - додав секретар РНБО.

Він також зазначив, що наші бійці під час контратаки просунулися вперед і зайняли нові позиції, "які надали їм додаткову перевагу над ворогом у цьому секторі оборони".

"Збройні сили України і надалі будуть адекватно реагувати на будь-які провокації російських гібридних військ на всіх напрямках", - наголосив Турчинов.

Нагадаємо, в неділю, 18 грудня, бойовики намагалися вибити українських військових із займаних позицій у районі Світлодарської дуги. Під час наступальних дій противника загинули п'ятеро бійців АТО, шестеро отримали поранення, ще 10 були контужені або травмовані. Пізніше стало відомо, що один боєць потрапив у полон.

У понеділок, 19 грудня, під час боїв на цій ділянці загинув один військовослужбовець, дев'ять отримали поранення і вісім були контужені.

Уранці у вівторок, 20 грудня, військові відбили атаку бойовиків у районі Світлодарська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram