ГоловнаПолітика

"Самопоміч" не каратиме своїх депутатів, які проголосували за бюджет

Фракція дала п'ять голосів за проект фінансового кошторису держави.

"Самопоміч" не каратиме своїх депутатів, які проголосували за бюджет
Любомир Зубач
Фото: Макс Требухов

"Самопоміч" не каратиме представників своєї фракції, які проголосували за державний бюджет України.

Про це сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна представник "Самопомочі" Любомир Зубач.

Більшість представників фракції під час голосування натиснули на кнопку "Утриматися", але п'ять осіб проголосували "за". Серед них - Тетяна Острикова, Олександр Данченко, Іван Мірошниченко, Ігор Діденко і Ярослав Маркевич.

За словами Зубача, ці п'ятеро депутатів підтримали бюджет, оскільки в законопроекті були враховані запропоновані ними поправки.

"Не все в цьому бюджеті погано. Ці депутати, які проголосували, брали участь у роботі над бюджетом, і вчора це сказав прем'єр-міністр, коли виступав. Вони подавали свої пропозиції, і в рамках їхньої діяльності ці пропозиції були враховані. Тому вони вважали за необхідне проголосувати за цей бюджет", - сказав він.

"Згідно з нашим регламентом, у нас є чотири питання для обов'язкового голосування: Конституція, введення воєнного стану, імпічмент Президента і скасування недоторканності. З усіх інших питань, навіть у разі рішення фракції, депутат може вирішувати сам", - заявив Зубач.

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила державний бюджет на 2017 рік рано-вранці 21 грудня. "За" проголосували 274 депутати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram