ГоловнаПолітика

Нардепи назвали головні виклики України 2017 року

Серед них - політичні чвари, провали в зовнішній політиці, конфлікт на Донбасі.

Депутати Верховної Ради від влади й опозиції розходяться у своїй оцінці викликів, з якими Україна зіткнеться наступного року.

Про це свідчать виступи народних обранців на круглому столі в Інституті Горшеніна.

Зокрема, депутат Борис Розенблат із Блоку Петра Порошенка вважає, що головне наступного року - не допустити політичних чвар.

"Я не хочу вдаватися у війну, зовнішні загрози. Ми говоримо про внутрішні чвари, політичну боротьбу за електорат. Це найбільша загроза з наявних. Два українці, три гетьмани - це наш корінь зла", - заявив Розенблат.

Депутат Верховної Ради від "Батьківщини" Сергій Соболєв, навпаки, вважає, що головний виклик лежить у площині зовнішньої політики.

"Багато міфів буде розвінчано в політиці Сполучених Штатів Америки, тому що те нагнітання, яке відбувалося протягом останніх півроку, призвело до того, що офіційні структури України не мають жодних контактів з особою, яка буде входити в повноваження президента США 20 січня. Мені здається, потрібно не допустити таких самих помилок з ключовими країнами, як Франція, де знову використовуються ті самі гасла", - сказав він.

"Серед внутрішніх чинників - те, що відбувається з окупацією Криму, на території Донбасу та те, як буде розвиватися ситуація там. Третій фактор - це реформи, які дуже непогано звучать у вигляді законопроектів, але дуже погані в реалізації", - додав Соболєв.

Нардеп Любомир Зубач із "Самопомочі" вважає, що основна проблема України наступного року буде пов'язана з війною на Донбасі і фінансовою децентралізацією.

"У зв'язку із тим, що бюджетна децентралізація була фактично скасована, я не можу бути оптимістом. Крім того, мене хвилює військовий конфлікт на сході. На жаль, українська держава не має чіткої позиції у вирішенні цього конфлікту", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram