ГоловнаСвіт

Посол ЄС: опір реформам в Україні зумовлений бажанням окремих людей "залишити старі порядки"

Мінгареллі вважає успіхом нинішній прогрес реформ в Україні, але стурбований через те, що немає стабільності змін.

Посол ЄС: опір реформам в Україні зумовлений бажанням окремих людей "залишити старі порядки"
Хью Мингарелли

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Г'ю Мінгареллі вважає, що в оцінці прогресу реформ в Україні необхідно зважати на складний початковий стан держави.

Про це він заявив під час представлення дослідження "Аудит зовнішньої політики", повідомляє "Європейська правда".

Мінгареллі підкреслив, що вважає успіхом нинішній прогрес реформ в Україні, але стурбований через те, що немає стабільності змін.

"Не є великим секретом, і я із цим згоден, що за останні два роки Україна зробила в питанні реформ більше, ніж за 23 роки до цього. Але в той самий час ми бачимо, що є постійні спроби відштовхнути реформи назад, особливо в питанні протидії корупції", - заявив він.

Він заявив, що спротив реформам існує через бажання окремих людей "залишити старі порядки". Також Мінгареллі вважає, що необхідно змінити ментальність людей.

"Обмежена кількість людей звикла використовувати цю країну як банкомат, забезпечуючи собі багатство і процвітання за рахунок усіх людей. Люди звикли брати і давати хабарі. Подумайте, чи можливо змінити це за ніч? Чи можливо це змінити, тільки прийнявши нове законодавство? Ментальність повинна змінитися!" - заявив він.

Нагадаємо, вводячи новий безвізовий запобіжник, ЄС передбачив можливість призупинити дію безвізового режиму, якщо країна зробить розворот у реформах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram