ГоловнаПолітика

Пашинський запропонував фінансувати НАБУ зі спецфонду

Депутат придумав, як прискорити прийняття закону про спецконфіскацію.

Пашинський запропонував фінансувати НАБУ зі спецфонду
Фото: 24tv.ua

Голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський пропонує організувати фінансування Національного антикорупційного бюро зі спецфонду (з конфіскованих грошей Януковича), а не з бюджету, тоді, на його думку, НАБУ візьметься перевіряти заяви Онищенка, а також те, чому депутати досі не прийняли закон про спецконфіскацію. Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною".

"У нас є НАБУ, заяви Онищенка. А ніякої реакції немає. Так от, ми вимагаємо реакції. Днями ми якраз обговорювали, що зарплати у працівників НАБУ, які в 10-12 разів перевищують зарплати хлопців в Авдіївці, вони вищі за оплатою праці від будь-кого - міністрів, депутатів. Я не буду говорити, чи справедливо це. Так ось, ми думаємо, що варто поставити питання про фінансування НАБУ зі спецфонду - з тих грошей Януковича, які повернуть у державний бюджет", - зазначив Пашинський.

"Я не знімаю із себе провини, але державне оборонне замовлення цього року має фінансуватися саме із цих грошей. Саме тому я так активно лобіював законопроект про спецконфіскацію. А ми цього зробити не змогли. І тепер, коли заговорив Онищенко, я розумію - чому. Зараз це буде вже проблема не тільки Пашинського, Полторака і Порошенка, а всього суспільства, правоохоронної системи.

Разом із тим Пашинський розповів, що "Народний фронт" відмовився від ультиматуму не голосувати за бюджет-2017, якщо раніше не буде прийнято закон про спецконфіскацію, через домовленості з прем'єром Володимиром Гройсманом.

"Ми провели переговори з Володимиром Борисовичем Гройсманом, тому що політика - це компроміс. Ми прийшли до компромісу. Користуючись нагодою, хочу звернутися до колективу Житомирського бронетанкового заводу, Львівського бронетанкового заводу, Шепетівського ремонтного заводу і багатьох інших, яким я дав обіцянку. Ми закінчили процедуру видачі державних гарантій щодо цих підприємств і домовилися з Володимиром Борисовичем, що в бюджеті на це додатково будуть виділені кошти. Сума невелика, близько 500 млн - на обслуговування державних гарантій. Ми зараз завантажуємо ці заводи, виконуємо обов'язок перед державою - доставляємо в армію зброю, і це нам дає можливість не висувати Гройсману жодних ультиматумів", - резюмував Пашинський.

Докладно про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Сергій Пашинський: «Без реформування галузі ВПК ми не виживемо в боротьбі з Росією. Не виживемо»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram