ГоловнаПолітика

Конкурс на главу Одеської ОДА виграв директор поліграфкомбінату "Україна"

Резервним кандидатом обраний мер Балти.

Конкурс на главу Одеської ОДА виграв директор поліграфкомбінату "Україна"
Максим Степанов
Фото: ZN.ua

Комісія з питань вищого корпусу державної служби визнала переможцем конкурсу на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації директора держпідприємства "Поліграфкомбінат Україна" Максима Степанова.

Всього для участі в конкурсі на посаду одеського губернатора подали документи 44 кандидати; до конкурсу був допущений 31 претендент.

За результатами перших двох етапів конкурсу (тести та ситуативні завдання) коло претендентів на пост глави Одеської ОДА звузилося до п'яти. Крім Степанова, фінальний етап пройшли нардеп від Радикальної партії Юрій Чижмар, мер Балти Одеської області Сергій Мазур, президент "Міжнародного центру економіки та права" Олександр Ващенко і доцент Одеського регіонального інституту державного управління Олександр Остапенко.Третім етапом була співбесіда з членами конкурсної комісії.

Резервним кандидатом обраний Мазур. Протягом року він має право бути призначеним на посаду голови Одеської ОДА у разі, якщо Степанов не пройде спеціальну перевірку, відмовиться від посади або станеться форс-мажор.

Серед претендентів, які не пройшли у фінал, - нардеп від БПП Геннадій Чекіта, екс-міністр транспорту Євген Червоненко, екс-нардеп від Партії регіонів Василь Горбаль, помічник-консультант нардепа Олександра Пресмана Тріфан Ганна, колишній адвокат Геннадія Корбана, а зараз голова фіскальної служби у Дніпропетровській області Оксана Томчук.

Нагадаємо, 7 листопада голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі, який обіймав цю посаду з травня 2015 року, подав у відставку. 9 листопада президент Петро Порошенко звільнив Саакашвілі, а 30 листопада оголосив конкурс на нового главу області.

Зараз Одеською областю керує Соломія Бобровська у статусі в.о. Вона була заступником Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram