ГоловнаЕкономікаДержава

ПриватБанк заморозив залишки корпоративних рахунків клієнтів

Усі операції надходження обслуговують без обмежень

ПриватБанк заморозив залишки корпоративних рахунків клієнтів
Фото: Макс Требухов

ПриватБанк заморозив кошти на рахунках корпоративних клієнтів станом на 19 грудня.

Про це повідомляє "Финклуб" із посиланням на "Приват24 для бізнесу".

У повідомленні зазначено, що проведення видаткових операцій з рахунків і карток допускається в межах сум, що перевищують залишок на цих рахунках станом на ранок 19 грудня, а всі кредитні ліміти на рахунках, овердрафти, ліміти гарантованих платежів і бізнес-розстрочки обнулені чи знижені до рівня заборгованості (за її наявності).

Водночас усі операції надходження обслуговують без обмежень.

"Наприклад, залишок на рахунку станом на ранок 19 грудня становив 100.000 грн. Ця сума стає "незнижуваним залишком". Припустімо, із цього моменту на рахунок надходили вхідні платежі (від контрагентів, відшкодування за еквайринг, виручка і т.д.) на загальну суму 50.000 грн, і залишок тепер становить 150.000 грн. Відповідно, тільки ці 50.000 грн можна використовувати для проведення платежів або витрачати за допомогою карти", - пояснили в банку.

"Такий режим обслуговування корпоративних клієнтів є тимчасовим. Усі рішення про його подальшу зміну будуть прийматися паном Шлапаком, тільки-но він візьметься до виконання обов'язків голови правління банку", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, уряд України 18 грудня ухвалив рішення про націоналізацію ПриватБанку. Найбільший банк країни перейде у стовідсоткову державну власність. 19 грудня в банк було введено тимчасову адміністрацію, яка пропрацює три дні. Після цього банк націоналізують за рахунок конвертації випущених Мінфіном ОВДП у капітал фінансової установи.

Міністр фінансів Олександр Данилюк пообіцяв, що у зв'язку з націоналізацією ПриватБанку жодних обмежень, окрім припинення на день корпоративних платежів, введено не буде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram