ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві затримали шахраїв, які заволоділи нерухомістю на 30 млн гривень

До складу групи входили 30-річний громадянин РФ і двоє українців.

У Києві затримали шахраїв, які заволоділи нерухомістю на 30 млн гривень
Фото: npu.gov.ua

У Києві правоохоронці затримали групу шахраїв, які незаконно заволоділи нерухомістю на 30 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті поліції.

Як з'ясувалося, затримані на підставі підроблених документів про право власності та постанов судів, а також паспортів громадян України привласнювали об'єкти нерухомості, які потім перепродували.

Крім того, вони надавали послуги з реєстрації та ліквідації фіктивних фірм, які використовувалися для забезпечення функціонування "конвертаційного" центру.

Слідчим відділом Шевченківського управління поліції Києва було відкрито кримінальне провадження за статтею "шахрайство". Встановлено, що до складу групи входили три особи: 30-річний громадянин Росії, а також 61-річний і 42-річний громадяни України.

Фото: npu.gov.ua

"На цей момент відомо, що аферисти заволоділи 200 об'єктами нерухомості, серед яких квартири громадян і нежитлові приміщення. За попередніми даними, вартість незаконно переоформленого майна у власність становить понад 30 млн гривень", - ідеться в повідомленні.

Фото: npu.gov.ua

"За місцем проживання фігурантів та в офісах були проведені обшуки, під час яких вилучили 228 тис. гривень, 7800 доларів США, а також більш ніж 1 кг бурштину та підроблені документи. Серед вилучених документів - права власності на нерухомість, техпаспорти, акти незалежної оцінки та паспорти громадян України з вклеєними фотографіями, гербові печатки одного з райсудів столиці, місцевої ради, офшорної компанії і чисті бланки свідоцтв про право власності та бланки державних актів про право власності на земельні ділянки", - повідомили в поліції.

Нагадаємо, у Львові аферисти незаконно присвоїли 40 об'єктів комунальної нерухомості в центрі міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram