ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У школах Львова ввели карантин через грип

Захворюваність перевищила епідемпоріг майже вдвічі.

У школах Львова ввели карантин через грип
Фото: podrobnosti.ua

У школах Львова через збільшення випадків захворювання на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ) введено карантин з 20 по 23 грудня.

Про це повідомляють на сайті Львівської міської ради.

Відповідне рішення було прийнято на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міськради.

Відзначають, що за минулий тиждень зафіксовано 8548 випадків захворювань на ГРВІ, понад 5 тис. з них стосуються захворювань дітей. Тому інтенсивний показник становить 1119 на 100 тис. населення, що майже вдвічі перевищує епідемічний поріг.

Після тижня карантину, в п'ятницю, прийматимуть рішення, відновлювати навчальний процес чи ні.

"У випадку, якщо обмеження занять обмежиться тільки тими чотирма днями, то, я думаю, що ми зможемо вийти з ситуації, шляхом ущільнення матеріалу. Якщо припинення навчання буде ще на кілька днів, то тоді ми будемо думати про те, яким чином зменшити канікули", - зазначила в.о. начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Зимові канікули починаються з 31 грудня і триватимуть до 20 січня.

Нагадаємо, з понеділка на карантин закрили школи Маріуполя. Також з 19 грудня в школах Кривого Рогу почалися додаткові канікули через грип. Після канікул навчальний процес розпочнеться 10 січня 2017 року. Раніше на карантин через грип закрилися школи Житомира, Тернополя, Сум і Херсона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram