ГоловнаПолітика

МВС наполягає на перерахунку пенсій ветеранам ОВС

"Пенсіонери ОВС мали такі самі ризики для життя, які мають поліцейські сьогодні", - зазначив Аваков.

МВС наполягає на перерахунку пенсій ветеранам ОВС
Фото: mvs.gov.ua

На базі Міністерства внутрішніх справ створено спеціальну робочу групу, яка прирівняє посади колишніх працівників органів внутрішніх справ до поліцейських посад.

Про це заявив голова МВС Арсен Аваков на нараді керівництва і представників ветеранських і профспілкових організацій, повідомляють на сайті МВС.

За його словами, до роботи комісії вже залучено ветеранів, а також МВС ініціюватиме створення міжвідомчої робочої групи під головуванням Міністерства соціальної політики. До неї увійдуть представники Міністерства фінансів, Пенсійного фонду та МВС.

"Уже прийняли закон, згідно з яким пенсії ветеранів міліції і МВС повинні індексуватися. Ми повністю підтримуємо цю індексацію відповідно до закону. Адже пенсіонери ОВС мали такі самі ризики для життя, які мають поліцейські сьогодні. Тому наша позиція така - ми повинні виконати цей закон", - заявив Аваков.

Він також повідомив, що відповідні звернення були направлені до Міністерства соціальної політики і Пенсійного фонду. Також на нараді сторони сформували основні положення меморандуму про співпрацю.

За словами Авакова, у співпраці з Мінсоцполітики заплановано створити єдиний реєстр осіб-колишніх працівників органів внутрішніх справ і Нацполіції, які користуються пільгами й отримують пенсію відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених із військової служби, та деяких інших осіб".

Голова МВС також підтримав пропозицію про святкування Дня вшанування пенсіонерів і ветеранів МВС та Національної поліції 20 грудня. Раніше на цю дату припадав День міліції.

Нагадаємо, Мінсоцполітики запропонувало прив'язати пенсійний вік до страхового стажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram