ГоловнаЕкономікаФінанси

Євробонди ПриватБанку будуть конвертовані в його капітал

"Єврооблігації підлягають bail-in. Вони розглядаються НБУ як пов'язані".

Євробонди ПриватБанку будуть конвертовані в його капітал
Фото: privatbank.ua

Єврооблігації ПриватБанку, який 18 грудня націоналізували, будуть конвертовані в його капітал.

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк на брифінгу, пише "Інтерфакс-Україна". За його словами, власниками зовнішніх боргів банку є особи, пов'язані з колишніми власниками Привату.

"Згідно з пропозицією Нацбанку, єврооблігації підлягають bail-in. За результатами діятимемо. Вони розглядаються НБУ як пов'язані", - сказав він.

Голова Нацбанку Валерія Гонтарева додала, що НБУ, за законом про Фонд гарантування вкладів, зобов'язаний передати прохання до Кабміну про націоналізацію з урахуванням усіх так званих коштів, що підлягають bail-in - коштів, пов'язаних з акціонерами, а також необтяжених коштів, які не є депозитними або поточними рахунками.

"Дірка, як я вже говорила, становить 148 млрд грн. Ми подали пропозицію Мінфіну про докапіталізацію на 116 млрд грн, тому що 32 млрд грн ми запропонували, відповідно до закону, як необтяжені зобов'язання ПриватБанку для операції bail-in", - пояснила Гонтарева.

На сайті НБУ також повідомляють, що колишні власники Привату зобов'язалися до 1 липня 2017 року продовжити кредити, які вони взяли в ПриватБанку. За словами Гонтаревої, понад 97% корпоративного портфеля, який становив 150 млрд гривень на 1 квітня 2015 року, були кредитами, пов'язаними з акціонерами компанії.

Нагадаємо, уряд України 18 грудня ухвалив рішення про націоналізацію ПриватБанку. Найбільший банк країни перейде у стовідсоткову державну власність.

Найбільшими акціонерами ПриватБанку були дніпропетровські бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram