ГоловнаСуспільствоЖиття

У Санкт-Петербурзі пройшов пікет проти дій ФСБ в окупованому Криму

Адвокат Полозов розповів про пікети на його підтримку.

У російському Санкт-Петербурзі кілька людей провели пікет на підтримку російського адвоката Миколи Полозова, який виступає проти протиправних дій співробітників ФСБ РФ у анексованому Криму.

Про це повідомив сам Полозов у Фейсбуці.

"Сьогодні в Санкт-Петербурзі пройшов пікет на мою підтримку проти незаконних дій слідчого ФСБ в Криму", - написав він і опублікував фото.

Фото: facebook.com/nikolay.polozov

Полозов представляє інтереси заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова, Ахтема Чийгоза, а також сина уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера. Раніше заявляв, що силовики Криму продовжують спроби провести щодо нього слідчі дії - а саме допитати у кримінальній справі Умерова.

У листопаді Полозов звернувся в Адвокатську палату Москви по підтримку.

Нагадаємо, ФСБ Росії назвала Україну "джерелом терористичної загрози", водночас глава спецслужби стверджує, що небезпека виходить з Києва.

У серпні ФСБ заявило про затримання "українських диверсантів", які нібито готували теракти в Криму. Одним з "організаторів" оголосили українця, жителя Запорізької області, Євгенія Панова. Пізніше стали відомі імена ще двох затриманих - це виконроб з Євпаторії Андрій Захтей і Редван Сулейманов, який був затриманий за три тижні до заяви ФСБ про теракти.

Після цього випадку російська влада в Криму регулярно повідомляє про затримання "українських розвідників і диверсантів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram