ГоловнаПолітика

"Батьківщина" заявляє про численні порушення на виборах місцевих громад

Зафіксовані факти підкупу виборців та використання адмінресурсу.

"Батьківщина" заявляє про численні порушення на виборах місцевих громад
Фото: ba.org.ua

Партія "Батьківщина" заявляє про численні факти порушення законодавства на виборах, які відбуваються сьогодні в 143 об'єднаних територіальних громадах.

Про це повідомляється на сайті партії.

"Зокрема, в Коропському районі Чернігівської області зафіксовано факти підкупу виборців. Тут кандидати від провладної політичної сили разом з грошима видавали виборцям інструкції, як правильно голосувати. Ця ж політична сила в Носівському районі Чернігівської області влаштувала "каруселі". Так, на виборчій дільниці в с. Володькова Дівиця кандидати від цієї політсили видавали виборцям по 3500 гривень за "правильне" голосування.", - йдеться в повідомленні.

У Дніпропетровській області спостерігачі також зафіксували факт підкупу виборців і викликали поліцейських. Однак, як повідомляється, правоохоронці, замість фіксації факту підкупу, почали створювати умови для знищення доказів.

За даними незалежних спостерігачів, фальсифікації та порушення виборчого законодавства зафіксовані в Житомирській, Донецькій та інших областях.

"Батьківщина" фіксує кожен факт правопорушення, щоб відвоювати правду, відстояти право на голос громадян України і покарати злочинців", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні в 22 областях проходять вибори голів і рад у 143 об'єднаних територіальних громадах. Зокрема, обираються 76 сільських голів, 45 селищних голів, 21 мер, один староста та відповідні місцеві ради.

Минулого тижня відбулися вибори голів і місцевих рад у 41 територіальній громаді. На цих виборах "Батьківщина" посіла перше місце за кількістю депутатів у радах - 123 мандати, або майже 30% з депутатів, які балотувалися від партій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram