ГоловнаСвіт

Прем'єр Австралії виступив за запровадження республіканського ладу в країні

Це питання повинні вирішити австралійці на загальнонаціональному референдумі.

Прем'єр Австралії виступив за запровадження республіканського ладу в країні
Малкольм Тернбулл (архивное фото)
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл виступає за запровадження республіканського ладу в країні замість парламентської монархії.

Про це він заявив на заходах на честь 25-річчя заснування Австралійського республіканського руху, передає The Sydney Morning Herald.

"Я з гордістю можу заявити, що я австралієць. Нашим главою держави повинен бути чоловік, який міг би сказати те ж саме... Я не вірю, що в Австралії будуть вітати, не кажучи вже про підтримку, ще один референдум під час правління королеви Єлизавети", - зазначив Тернбулл.

Він також зазначив, що це питання повинні вирішити австралійці на загальнонаціональному референдумі, який можуть провести після закінчення правління королеви Єлизавети II.

Австралія зараз є членом (королівством) Співдружності Націй у складі 16 держав, щодо яких британська королева Єлизавета II виступає як глава держави і монарх. Формою правління в Австралії вважається парламентарна монархія.

Нагадаємо, Єлизавета II побила рекорд королеви Вікторії за часом перебування на престолі. За час її правління змінилася дюжина американських президентів і стільки ж британських прем'єр-міністрів. При чому Девід Кемерон ще не народився, коли Єлизавета II стала королевою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram