ГоловнаПолітика

Мін'юст США не збирається зустрічатися з Онищенком

"Департамент юстиції США не має ніяких планів щодо проведення подальших зустрічей з паном Онищенком".

Мін'юст США не збирається зустрічатися з Онищенком
Фото: jetsettler.ua

Міністерство юстиції США (United States Department of Justice) не збирається проводити зустрічі з народним депутатом України Олександром Онищенком, що ховається за кордоном.

"У звичайних умовах Департамент юстиції США і правоохоронні органи США готові зустрітися з людьми, які стверджують, що мають докази щодо порушень законів США. Але сам факт такої зустрічі не є показником того, що такі порушення мали місце або що інформація людини вважається точною. Хоча Департамент юстиції зазвичай не коментує таких зустрічей, у світлі рішення Онищенка публічно говорити на цю тему, ми можемо заявити, що Департамент юстиції США не має ніяких планів з проведення подальших зустрічей з паном Онищенком", - цитує заяву американського Мін'юсту агентство "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, Онищенко виїхав з України через кримінальне переслідування. Він підозрюється у організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", у результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. У СБУ також заявили про початок досудового слідства щодо Онищенка за ознаками державної зради.

На початку грудня Онищенко звинуватив Адміністрацію президента України Петра Порошенка у "скупці" голосів у парламенті через нього і кількох інших депутатів.

За інформацією ЗМІ, протягом року Онищенко записував свої бесіди з Порошенком на ручний годинник з диктофоном. Депутат повідомив, що передав цей компромат американським спецслужбам 29 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram