ГоловнаПолітика

Пластуни передали Порошенкові Вифлеємський Вогонь Миру

Вже другий рік поспіль українські скаути передають вогонь зі Святої землі президенту.

Пластуни передали Порошенкові Вифлеємський Вогонь Миру
Фото: president.gov.ua

Напередодні Різдвяних свят пластуни передали президенту Петру Порошенку Вифлеємський Вогонь Миру.

Про це повідомляється на сайті президента.

Вже другий рік поспіль українські скаути - пластуни - передають главі держави вогонь зі Святої землі як знак миру і благополуччя для всіх українців.

"Ми дуже раді мати можливість передати цей вогонь сьогодні вам, у ваш дім, бо Вифлеємський Вогонь Миру є запорукою об'єднання всієї української громади. І всі українці, які запалюють свічку за святковим столом, будуть об'єднані спільною мрією про краще майбутнє нашої держави", - сказала голова організації Ольга Герус.

"СКОБ, друзі", - привітав пластунів Порошенко. ("СКОБ" - пластове привітання, нагадує прикмети, які повинен мати пластун. Розшифровується як "сильно, красиво, обережно, бистро", - ред.).

Президент також підкреслив важливість традиції передавання Вифлеємського Вогню Миру. Він також відзначив роль пластунів, які першими стали на захист держави та роль пластунів-волонтерів у захисті нашої країни від агресора.

"Величезна кількість пластунів записалися в армію, добровольчі батальйони для того, щоб особисто захищати Батьківщину", - зазначив Порошенко.

Президент пообіцяв, що лампадка з Вифлеємським Вогнем буде стояти в його робочому кабінеті.

Фото: president.gov.ua

Нагадаємо, традицію передавання Вифлеємського Вогню Миру започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Спочатку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги. Цю благородну справу відразу ж взяли в свої руки скаути.

Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн.

В Україні пластуни розповсюджують Вогонь в держустанови, лікарні, дитячі будинки, передають діаспорі в різних країнах, а також Українським військовим на передову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram