ГоловнаПолітика

Землю збираються продавати в обхід мораторію вже у 2017 році, - Тимошенко

Лідер "Батьківщини" звернулася до Президента.

Землю збираються продавати в обхід мораторію вже у 2017 році, - Тимошенко
Фото: EPA/UPG

Фракція «Батьківщина» вимагає від Президента і його фракції в парламенті негайно відкликати законопроект №5535, яким, незважаючи на мораторій на продаж сільськогосподарської землі, передбачено її продаж уже 2017 року. Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції, повідомляє сайт партії.

Політик також підкреслила, що «Батьківщина» наполягає на продовженні мораторію на продаж землі на п'ять років і ініціює проведення Всеукраїнського референдуму з цього питання.

Тимошенко нагадала, що нещодавно на десятитисячному аграрному форумі, проведеному за ініціативою «Батьківщини», було прийнято рішення про неприйнятність розпродажу землі сільськогосподарського призначення, після чого спільно з аграріями та фермерами фракція домоглася прийняття закону про продовження мораторію до 1 січня 2018 року.

За словами Тимошенко, незважаючи на це, минулого тижня депутати від фракції БПП внесли в парламент законопроект №5535, згідно з яким землю сільгосппризначення хочуть зробити товаром уже 2017 року.

"Ці депутати представляють не тільки Президента, а й великі аграрні мафіозні утворення, які мають сьогодні у своєму розпорядженні сотні тисяч сільськогосподарської землі", - заявила Тимошенко.

«Не дивлячись на прийняття закону про продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі, Президент хоче вже 2017 року почати її розпродаж. Це не просто подвійні стандарти, це реальне розграбування України, залишків того, що в нас залишилося», - пояснила вона.

«Президент, прем'єр-міністр і Верховна Рада розуміють, що вони доживають свій час при владі. Тому вони поспішають зробити те, що не змогли зробити їхні корумповані попередники, - розграбувати українську сільськогосподарську землю», - вважає Тимошенко.

При цьому лідер «Батьківщини» нагадала, що Україна має 42 мільйони гектарів родючих чорноземів, які становлять 72% всієї землі України.

Юлія Тимошенко звернулася до Президента і депутатів із фракції БПП з вимогою відкликати законопроект №5535, а натомість прийняти законопроект «Батьківщини» про мораторій на продаж сільськогосподарської землі на п'ять років.

Також, за її словами, «Батьківщина» відновить консультації з представниками аграрних і фермерських асоціацій, профспілок і громадських організацій для недопущення злочину за спиною українців.

«Єдиний шлях для вирішення питання, що нам робити із сільськогосподарською землею, - це всеукраїнський референдум!» - заявила лідер «Батьківщини».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram