ГоловнаСвіт

В Євросоюзі погодилися на вимоги Нідерландів щодо УА Україна-ЄС

Втім, Рютте не впевнений в тому, що нідерландський парламент ратифікує угоду.

В Євросоюзі погодилися на вимоги Нідерландів щодо УА Україна-ЄС
Фото: www.ednist.info

Лідери країн-членів Європейського Союзу в четвер, 15 грудня, погодилися надати Нідерландам гарантії, які дозволять країні ратифікувати угоду про асоціацію між Україною та ЄС, повідомляє DW.

"Це не було легко, це не було приємно, але це було необхідно, оскільки це дозволяє ЄС і надалі формувати об'єднаний фронт проти дестабілізуючої російської зовнішньої політики", - цитує прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте інформагентство AFP.

Втім, Рютте зазначив, що він не впевнений в тому, що нідерландський парламент ратифікує угоду.

У Європейській Раді, своєю чергою, відзначили, що метою угоди про асоціацію є надання підтримки країнам-партнерам на шляху до становлення демократії, а тому завершення процесу ратифікації цього договору з Україною залишається найважливішою метою ЄС.

Нідерланди - єдина країна ЄС, яка не ратифікувала угоду про асоціацію України і ЄС, оскільки голландці відкинули її на референдумі в квітні.

Угода попередньо набрала чинності, проте Нідерланди погрожували розірвати її, якщо лідери країн ЄС не підтримають додаткові умови, сформульовані Гаагою. Резолюція саміту ЄС дасть прем'єру Марку Рютте можливість звернутися до парламенту з проханням схвалити угоду з Україною всупереч результатам референдуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram