ГоловнаПолітика

Порошенко просить дозволити терористам угоду зі слідством

Генпрокуратурі можуть дати більше часу на розслідування особливо тяжких злочинів.

Порошенко просить дозволити терористам угоду зі слідством

Президент Петро Порошенко скерував звернення до Верховної Ради України і визначив як невідкладний для позачергового розгляду проект закону №5490 "Про внесення змін у Кримінальний процесуальний кодекс України (щодо вдосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального провадження)".

Про це повідомляють на сайті голови держави.

Законопроект №5490 зареєстровано в Раді 6 грудня від імені чотирьох нардепів від БПП.

Ним дозволено укладення угоди між прокурором і підозрюваним або обвинуваченим в особливо тяжких злочинах, скоєних організованою групою, або злочинною організацією, або терористичною групою, або терористичною організацією за умови викриття підозрюваним, який не є організатором такої групи чи організації, злочинних дій інших учасників групи або інших вчинених групою або організацією злочинів, якщо повідомлена інформація буде підтверджена доказами.

Окрім того, документ передбачає більше можливостей для слідства під час розслідування злочинів екс-президента Віктора Януковича і його поплічників.

Серед іншого, за наявності інформації про перебування особи за кордоном викликом у кримінальному провадженні може служити повідомлення в офіційних виданнях.

Скасовується шестимісячний граничний термін дії ухвали про дозвіл на затримання.

Продовжується із 12 до 18 місяців термін дії ухвали про утримання під вартою в особливо складному кримінальному провадженні щодо особливо тяжких злочинів, скоєних організованою групою або злочинною організацією.

Продовжується з 12 до 18 місяців граничний термін досудового розслідування з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину або щодо якої здійснюється спеціальне досудове розслідування.

Підставою для зупинення досудового розслідування запропоновано зробити оголошення в розшук підозрюваного.

Нагадаємо, в жовтні генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що економічні кримінальні справи проти колишнього президента Віктора Януковича і його соратників передали окремим управління, щоб не допустити зняття санкцій, які накладено на цих людей на Заході.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram