ГоловнаПолітика

Геращенко обурена черговим перенесенням безвізу для України

Перший віце-спікер назвала зволікання зі скасуванням віз історичною помилкою.

Геращенко обурена черговим перенесенням безвізу для України
Фото: Макс Требухов

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко різко прокоментувала чергове перенесення розгляду в Європарламенті питання про надання Україні безвізового режиму.

"Дії ЄС, Європарламенту та інших інститутів, які безпідставно зволікають із безвізом, викликають розчарування і обурення. При цьому ЄС вчить Україну бути відповідальним партнером... Усе, що відбувається зараз у Брюсселі та інших європейських столицях, - це велика історична помилка, українці і грузини цього не заслужили. Ви НЕ ЗРОБИЛИ висновків з 2008 року, дорогі друзі-європейці, коли показали Путіну, що він може нав'язувати Заходу свою позицію, коли не дали Україні та Грузії ПДЧ з НАТО. Зараз українське суспільство втрачає довіру до ЄС - і в цьому провина і відповідальність самого Євросоюзу", - написала вона у фейсбуці.

Нагадаємо, в четвер стало відомо, що Європарламент переніс розгляд питання про надання Україні безвізового режиму на 3 квітня 2017 року. Це вже третє перенесення розгляду документа. Спершу індикативною датою було визначено 18 січня 2017 року, потім - 1 лютого 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram