ГоловнаПолітика

Мер Сєвєродонецька заявив про недієздатність міської влади

Політичну кризу в Сєвєродонецьку можуть вирішити тільки позачергові вибори.

Мер Сєвєродонецька заявив про недієздатність міської влади
Валентин Казаков
Фото: infoline.ua

Політична криза в Сєвєродонецьку сягнула точки неповернення. Мер міста Валентин Казаков на своїй прес-конференції розповів про недієздатність міської влади. Він також звернувся до державної фінінспекції з проханням провести детальну перевірку використання бюджетних коштів, повідомляють "Українські новини".

За його словами, низка депутатів міської ради блокує роботу муніципальної влади. Зокрема, депутати проігнорували і не прийшли на сесію 13 грудня, яку призначив мер, водночас призначивши власне пленарне засідання. 16 грудня вони планують провести засідання, на якому знову спробують звільнити міського голову. Таких спроб було вже три, рішеннями судів усі було визнано незаконними.

"Я завжди діяв і надалі діятиму в рамках закону України і своїх законних повноважень. Готовий відзвітувати перед громадськістю і депутатами за свою роботу, як це передбачено законом. Проте я отримав "повідомлення" про те, що секретар Бутков призначив власну сесію. Не зрозуміло тільки на підставі яких повноважень. Тут депутати присутні, на сесію у них немає часу прийти, спасибі на прес-конференцію з'явилися", - розповів Валентин Казаков.

Він також заявив, що роботу міського голови заблоковано, низка соціально значущих питань у місті не вирішується і навіть не розглядається. Водночас, за словами Валентина Казакова, депутати виділяють бюджетні гроші на сумнівні програми через кишенькові фірми.

"168 мільйонів - бюджет розвитку. Оплачено - 57 мільйонів, серед них 16 мільйонів - передоплати. Це те, що потрібно відпрацювати. Відпрацьовують як? Йде сніг, йде дощ - ремонтують дахи. Раніше за це руки відбивали. Що це за роботи? Добре, що є гроші. Погано - що їх не освоїли, як належить. З багатьох питань, особливо там, де видно корпоративні інтереси, де є відверті порушення, я буду призначати комісії, буду звертатися в органи фінансової інспекції для того, щоб у нас не було охочих поживитися. Разом із громадськістю, з правоохоронними органами потрібно розглянути всі ці випадки, коли виділяли кошти в завищених обсягах, як їх освоювали", - повідомив Казаков.

Саме тому мер міста наполягає на фінансовій перевірці використання міських коштів. Однак, на його думку, політичну кризу в Сєвєродонецьку можуть вирішити тільки позачергові вибори.

Нагадаємо, відповідний проект рішення зареєстровано у Верховній Раді, він уже пройшов профільний комітет і найближчим часом буде винесено на голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram