ГоловнаПолітика

Наливайченко готує заяву і правові кроки з приводу "записів Онищенка"

"В Америці про це питали. І республіканці, і демократи".

Наливайченко готує заяву і правові кроки з приводу "записів Онищенка"

Колишній голова СБУ, лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко готує власну заяву і правові кроки з приводу т.зв. "записів Онищенка".

Про це політик написав у своєму фейсбуці.

За словами Наливайченка, необхідно провести розслідування і підтвердити або спростувати наявність і справжність доказів, а також обґрунтованість звинувачень, оскільки мова йде про "серйозні звинувачення в обурливих фактах політичної корупції в Україні, що вимагає притягнення до відповідальності всіх причетних".

"Згідно з озвученими звинуваченнями, щонайменше 70 осіб у парламенті отримали два з половиною мільйони доларів готівки, також отримали посади на митницях і в інших державних установах. Потім за гроші ще й призначали у Верховній Раді, якщо підтвердиться ця інформація від Онищенка", - зазначив екс-голова СБУ.

Наливайченко також не виключає свого звернення до спецслужб США.

"В Америці про це питали. І республіканці, і демократи: тобто і Демократична, і Республіканська партії цікавляться. Це люди, які радять своїм сенаторам, конгресменам", - підкреслив політик.

За його словами питали, про "плівки" і в Сенаті США. Наливайченко вважає, що в разі появи доказів слід залучати і американських фахівців до розслідування фактів такої корупції.

"Якщо підтвердиться ця інформація, я звернуся до спецслужб США. Тому що для корупції в парламенті України використовувалися долари США. А громадяни США і їхні офшорні компанії брали участь у відмиванні грошей з України і поверненні їх у корупційні схеми", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram