ГоловнаПолітика

ГПУ затримала розшукуваного "беркутівця"

Справа стосується побиття "автомайданівців" в Кріпосному провулку.

ГПУ затримала розшукуваного "беркутівця"
Архив
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура затримала колишнього співробітника спецпідрозділу "Беркут" за підозрою в злочинах проти активістів Автомайдану в січні 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Затримано колишнього співробітника столичного спецпідрозділу міліції "Беркут", який тривалий час розшукувався за перевищення влади і незаконне затримання за попередньою змовою з іншими працівниками "Беркуту" 18 активістів громадського руху "Автомайдан" в ніч з 22.01.2014 на 23.01.2014 в Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства і пошкодженням 11 їхніх автомобілів", - сказано в повідомленні. Мова йде про події в Кріпосному провулку.

Крім того, затриманому інкримінується службова фальсифікація рапорту і надання завідомо неправдивих свідчень, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких вони були затримані, притягнуті до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії і заарештовані.

Затриманому оголошено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу.

Відзначається, що перші дві інкриміновані йому статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

До суду внесено клопотання про застосування до затриманого запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, у справі про побиття "беркутівцями" активістів Автомайдану в Кріпосному провулку направлено до суду обвинувальні акти проти заступника командира роти київського спецпідрозділу "Беркут" і семи міліціонерів цієї роти. Всі сім бійців станом на липень перебували у розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram