ГоловнаСвіт

Сирія: злочин без покарання (фоторепортаж)

Війська Асада за допомогою Ірану і Росії продовжують наступати, світова спільнота безсила зупинити гуманітарну катастрофу в Алеппо.

Ситуація в Сирії знову в центрі уваги всієї світової спільноти. Військова операція сирійських військ зі звільнення міста Алеппо, за підтримки Ірану і Росії, призвела до гуманітарної катастрофи.

При цьому системи міжнародної безпеки не працюють - спеціально скликана з цього питання Рада Безпеки ООН не впоралася зі своїм завданням, оскільки під час голосування Росія традиційно наклала вето на резолюцію. Розлючені зловживаннями Росією своїм становищем представники західних країн не шкодували різких висловлювань щодо поведінки РФ і в Радбезі, і в Сирії.

Наприклад, постійний представник США при ООН Саманта Пауер назвала ситуацію в Алеппо «сучасним злом», порівнявши її з Руандою і Сребреницею. "Ви затягуєте зашморг на шиї цивільних. Ви повинні соромитися. Натомість це вас підбадьорює. Ви готуєтеся до наступних атак. Ви справді не здатні соромитися? Не існує нічого, чого б ви соромилися?" - звернулася вона.

Представник Франції в Радбезі Франсуа Делаттр запитав у представника РФ Віталія Чуркіна: «Як ви можете стати на бік такої жорстокості і допустити зловживання Статутом ООН? Сили Асада за підтримки Росії і Ірану вкотре дали нове визначення поняттю "жах". Вони перейшли до масового знищення людей, почали вдиратися в будинки й убивати мирних жителів. Жінки накладають на себе руки, щоб їх не зґвалтували. Людей спалюють живцем".

Місцеві ЗМІ повідомляють, що армія президента Сирії Башара Асада здійснює геноцид в Алеппо - цивільних шикують у лінію і розстрілюють у масових стратах. Багато людей пишуть у соціальних мережах останні повідомлення із закликом про допомогу.

Посередником у врегулюванні намагається виступити Туреччина, але за відсутності конструктиву з боку провідних учасників конфлікту світовій спільноті залишається тільки «висловлювати свою глибоку стурбованість».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram