ГоловнаСвіт

Євросоюз визнав значний прогрес реформ в Україні, - доповідь

Особливо відзначено прогрес у боротьбі з корупцією, реформуванні банківського та енергетичного секторів, зміцненні демократії і верховенства права.

Євросоюз визнав значний прогрес реформ в Україні, - доповідь
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

У Євросоюзі відзначають великий прогрес реформ в Україні, при цьому демократичні інститути повинні розвиватися активніше.

Про це йдеться в спільній доповіді Європейської служби зовнішньої діяльності та Єврокомісії напередодні проведення Ради асоціації Україна-ЄС 19 грудня, передає "Укрінформ".

"Україна в дуже складних умовах зробила великі кроки протягом попередніх двох років і не тільки, включаючи конфлікт на Сході і нелегальну анексію Криму і Севастополя. Сьогоднішня доповідь в повному обсязі визнає роботу, проведену українським керівництвом", - зазначила голова європейської дипломатії Федеріка Могеріні.

Вона зазначила, що зараз необхідно втілити в життя законодавчі ініціативи, і Україна може в цьому процесі покладатися на допомогу ЄС.

Зі свого боку єврокомісар з Європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоханнес Хан визнав, що зусилля України в проведенні реформ дали результати.

Спільна доповідь відзначає позитивні результати реформ в стратегічних питаннях, які визначено в Угоді про асоціацію Україна-ЄС.

Особливо наголошено на прогресі в боротьбі з корупцією, реформуванні банківського та енергетичного секторів, зміцненні демократії і верховенства права.

Окрім того, в ЄС підкреслюють роль України як гаранта безпеки в регіоні, який бере участь у військових операціях ЄС, зокрема в бойових тактичних групах, і забезпечує стратегічні авіаційні перевезення в інтересах країн-членів Співдружності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram