ГоловнаСвіт

У Чечні затримують офіцерів через кадри з відправленням військових до Сирії

Порушено справу після публікації відео про відправлення до Сирії чеченського спецназу.

У Чечні затримують офіцерів через кадри з відправленням військових до Сирії
Российские военные (Архив)

За фактом появи в інтернеті відео про підготовку чеченських військових до відправлення в Сирію порушено кримінальну справу.

Про це повідомляє "Росбалт" із посиланням на джерела в правоохоронних органах.

"Таким чином, було поставлено під загрозу життя самих військовослужбовців, розголосу додали відомості про переміщення підрозділів Міністерства оборони. За цим фактом порушено кримінальну справу", - сказало джерело.

Він відмовився говорити, за якою статтею почали розслідування. Але уточнив, що під час дослідчої перевірки було встановлено: командири не провели відповідної роз'яснювальної роботи з підлеглими, в результаті вони провели зйомку для особистого користування. Один із військовослужбовців поділився відео зі своїми знайомими, які виклали ролик у соцмережі.

Співрозмовник агентства з Чечні, своєю чергою, розповів, що, за його даними, в рамках кримінальної справи вже затримано п'ятьох осіб, зокрема офіцера. Офіційні представники правоохоронних органів і Міноборони РФ повідомлення про порушення кримінальної справи не коментують.

Ролик з'явився в соцмережах на початку грудня. На ньому видно безліч чеченських військовослужбовців з нашивками "військова поліція", які готуються до вильоту. З їхніх виступів на камеру стає зрозуміло, що відрядження буде в Сирію. "Кавказький вузол", проаналізувавши відеозапис, дійшов висновку, що в Сирію відправляються близько ста чеченських військових поліцейських.

На авіабазі Хмеймім дислокується російська авіаційна група, яка з вересня 2015 року бере участь в операції, заявленою метою якої є боротьба з терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram