ГоловнаПолітика

США і ЄС не допустять подвійних стандартів для України, - Наливайченко

Україна отримала однозначний натяк: досить красти.

США і ЄС не допустять подвійних стандартів для України, - Наливайченко

США і ЄС не допустять подвійних стандартів для України. Про це заявив лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко в ефірі "Подробиць тижня".

"Є висновок, і дуже жорсткий - не буде далі жодних подвійних стандартів для української влади. Європейський суд аудиторів. Хто не читав, давайте нагадаємо: перевіримо

використання грошей допомоги для України, зробимо чіткий висновок. Корупція в країні найгірша в Європі. Тут, у нашій країні, не серед громадян, і не серед вчителів, медиків чи військових, а серед чиновників", - зазначив Наливайченко.

Також він додав, що сигнал зі США і з ЄС - вимога перестати красти.

"Сигнали з Вашингтона, з Брюсселя, з МВФ тільки про одне - перестаньте красти. Вкрали - поверніть. Поверніть все, що вивели на офшори і викрали з власної економіки. Вас змусять повернути», - підкреслив політик.

Наливайченко нагадав, що в рамках співпраці з перехідною адміністрацією Дональда Трампа представив у Вашингтоні План подолання корупції в Україні. Там чітко передбачено - Україна повинна приєднатися до Міжнародної коаліції боротьби з корупцією. Для того, щоб притягнути чиновників до кримінальної відповідальності через офшорну корупцію.

«Так зробили Данія, Фінляндія, інші розвинені цивілізовані європейські країни і таким чином захистили свої національні економіки", - підсумував політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram