ГоловнаСуспільствоВійна

Тристороння контактна група провела відеоконференцію

Ключова тема скайп-зустрічі - порушення режиму припинення вогню.

Тристороння контактна група провела відеоконференцію
Фото: EPA/UPG

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі провела в понеділок відеоконференцію.

Про це повідомила у фейсбуці Дарія Оліфер, прес-секретар другого президента Леоніда Кучми, який представляє Україну в ній.

"Ключова тема скайп-зустрічі - порушення режиму припинення вогню. Українська сторона акцентувала увагу на збільшенні кількості обстрілів останнім часом. Найбільше представники ОРДЛО стріляли по Широкиному, Авдіївці, Красногорівці, Станиці Луганській. Ці випадки порушення режиму припинення вогню підтверджує і СММ ОБСЄ", - написала вона.

Як приклад Оліфер привела "односторонні демонстраційні дії провокаційного характеру" в Куйбишевському районі Донецька в ніч з 7 на 8 грудня. На думку української сторони, це було зроблено з метою відволікання уваги від обстрілів по населеному пункту Водяне з боку "ДНР". Крім того, обстріли Станиці Луганської 9 і 10 грудня українська сторона вважає свідченням небажання з боку "ЛНР" виконувати взяті на себе зобов'язання з розведення сил і засобів на цій ділянці.

Тристороння контактна група також укотре закликала бойовиків "ЛНР" розблокувати роботу контрольного пункту в'їзду-виїзду в Золотому.

Нагадаємо, минулого тижня в Мінську відбулася "жива" зустріч представників Контактної групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram