ГоловнаПолітика

МОН і British Council розробили професійні стандарти вчителя англійської мови

"Учитель англійської мови сьогодні йде попереду порівняно з іншими вчителями".

МОН і British Council розробили професійні стандарти вчителя англійської мови
Лилия Гриневич
Фото: Макс Требухов

Міністерство освіти і науки разом з British Council розробили професійні стандарти вчителя англійської мови.

Про це сказала на круглому столі в Інституті Горшеніна, присвяченому підсумкам Року англійської мови в Україні, міністр Лілія Гриневич.

"Разом з Британською Радою ми розробили професійні стандарти вчителя англійської мови. І сьогодні ми почали працювати над стандартами вищої педагогічної освіти. Ми беремо їх як приклад. Це показує, що вчитель англійської мови сьогодні йде попереду порівняно з іншими вчителями", - повідомила вона.

У зв'язку із цим Гриневич також наголосила на важливості участі вчителів у мовних таборах GoCamp, оскільки там є можливість перейняти досвід передових методик викладання.

"Окрім того, у нас іде зараз тренінг для вчителів опорних шкіл. Існує програма, за якою ми відкриваємо опорні школи, вкладаємо гроші в матеріально-технічну базу цих шкіл. Але матеріально-технічна база не буде працювати, якщо там не буде висококваліфікованих сучасних учителів", - підкреслила Гриневич.

На її думку, програми підвищення кваліфікації, які пропонуються зараз Британською Радою, таборами GoCamp, - це один з факторів, який може мотивувати вчителів англійської мови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram