ГоловнаПолітика

ГПУ: свідчення Януковича дали великий арсенал роботи

Відповіді екс-президента віддали на психологічну експертизу.

ГПУ: свідчення Януковича дали великий арсенал роботи
Фото: 24tv.ua

Генеральна прокуратура протягом дачі свідчень екс-президентом Віктором Януковичем отримала великий арсенал для роботи. Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" розповів голова Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

За його словами, ці свідчення можуть бути використані не тільки у справі проти "беркутівців", у якій Янукович проходив свідком, а й у провадженні, в якому екс-президент виступає підозрюваним.

"Ми надішлемо до суду (ростовський - ред.) клопотання з метою отримання копій свідчень, щоб передати їх слідству і провести докладну перевірку. І їхня користь саме в цьому, якими б вони не були. Звичайно, докладні свідчення важливіші. Їх легше перевірити на відповідність реальним обставинам справи. До того ж той обсяг інформації можна піддати психологічній експертизі - для виявлення будь-яких емоцій або ознак неправдивості. тобто ми отримали великий арсенал того, з чим можна працювати. До цього ми взагалі нічого не мали" , - розповів Горбатюк.

Докладно про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Сергій Горбатюк: «Ми готуємо клопотання про допит Віктора Януковича вже як підозрюваного»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram