ГоловнаПолітика

Савченко в Мінську зустрілася з Плотницьким і Захарченком

Українську владу спонукають до прямих переговорів з "ДНР" і "ЛНР".

Савченко в Мінську зустрілася з Плотницьким і Захарченком
Фото: EPA/UPG

Депутат Верховної Ради Надія Савченко 7 грудня таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з ватажками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

Про це пише видання ЛІГА.net, стверджуючи, що інформацію отримало з трьох джерел.

Стверджують, що зустріч у Мінську організувала Федеральна служба безпеки Росії за сприяння посольства РФ у Білорусі.

За даними одного з джерел видання, зустріч Савченко з ватажками терористів у присутності представників ФСБ була присвячена організації тиску на українську владу, щоб та погодилася на прямі переговори з "ДНР" і "ЛНР". Для тиску, як стверджують, використовують родичів полонених.

У неділю в Києві Савченко брала участь у конференції, присвяченій полоненим на Донбасі. Журналіст ЛІГА.net прямо запитав у неї, навіщо вона їздила в Мінськ, про що говорила з ватажками терористів і чому все це було зроблено таємно. "Я не для того сюди прийшла, щоб відповідати на ваші запитання", - сказала депутат. А на повторне запитання заявила: "Я що, неясно сказала?" Інша журналістка повторила питання під час конференції. Савченко знову не захотіла відповідати, а потім підвищила голос на журналістку.

Видання припускає, що ФСБ намагається провести обмін полоненими так, щоб виставити все це як результат прямих переговорів нібито України (на чолі із Савченко) із "законною владою Донбасу" в особі терористів.

Нагадаємо, з ідеєю прямих переговорів з "ДНР" і "ЛНР" Савченко виступала ще в червні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram