ГоловнаЕкономікаДержава

Парубій сподівається на ухвалення держбюджету 22 грудня

Ухвалення бюджету в призначені терміни знову не відбулося.

Парубій сподівається на ухвалення держбюджету 22 грудня
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада прийматиме державний бюджет в останній повноцінний пленарний день року - 22 грудня.

Про це повідомив спікер Андрій Парубій в суботу, пише "Укрінформ".

"Раніше ми ставили перед собою амбітну мету - прийняти бюджет-2017 до 8 грудня, але разом із тим була не менш амбітна мета - пройти по всіх цих питаннях і статтях держбюджету, тому і не вклалися в ці рамки. Тепер плануємо до 20 грудня прийняти бюджет у другому читанні, а 22 грудня затвердити його остаточно", - зазначив спікер.

Від термінів ухвалення бюджету залежить отримання Україною четвертого траншу кредиту МВФ.

Нагадаємо, уряд вніс у Верховну Раду проект державного бюджету на 2017 рік іще в середині вересня, як того вимагають норми Бюджетного кодексу. Традиційно бюджет в Україні приймали наприкінці грудня, але уряд хотів, щоб цього року головний фінансовий документ країни прийняли вчасно, тобто до 1 грудня. Верховна Рада прийняла в першому читанні проект державного бюджету на 2017 рік на засіданні 20 жовтня, але наступні читання досі не відбулися.

Понад те, із п'яти законопроектів, які йдуть у зв'язці з держбюджетом, прийнято в цілому тільки один. Решту чотири - тільки за основу.

Держбюджет на 2016 рік був прийнятий Верховною Радою 25 грудня о четвертій ранку; держбюджету на 2015 рік - 29 грудня теж о четвертій ранку; бюджет на 2014 рік - взагалі тільки 16 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram