ГоловнаСвіт

The Wall Street Journal назвала головного претендента на посаду держсекретаря США

Основний кандидат на пост держсекретеаря має найтісніші контакти з Путіним.

The Wall Street Journal назвала головного претендента на посаду держсекретаря США
Рекс Тиллерсон
Фото: EPA/UPG

Голова ради директорів і виконавчий директор Exxon Mobil Corp. Рекс Тіллерсон (Rex Tillerson) став основним претендентом на посаду держсекретаря в команді обраного президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на двох чиновників.

Тіллерсон випереджає інших кандидатів на цю посаду, зокрема кандидата в президенти 2012 року Мітта Ромні, який кілька разів зустрічався з Трампом і обговорював можливу співпрацю, пише видання.

Деякі радники Трампа вважають, що управлінський досвід Тіллерсона допоможе йому на посаді держсекретаря. За даними газети, Трамп і голова нафтової компанії зустрічалися 6 грудня. За даними WSJ, Тіллересон, серед усіх кандидатів на посаду держсекретаря, має найтісніші контакти з президентом РФ Володимиром Путіним.

Проте остаточне рішення про те, хто займе посаду держсекретаря, Трамп ще не ухвалив, пише видання. В Exxon Mobil відмовилися коментувати інформацію про можливе призначення Тіллерсона.

Раніше повідомлялося, що основні кандидати на посаду держсекретаря в адміністрації нового президента США Дональда Трампа - це колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані і колишній представник США при ООН Джон Болтон. Пізніше головним претендентом на посаду держсекретаря ЗМІ називали Мітта Ромні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram