ГоловнаЕкономікаДержава

РФ заявила про готовність України купити до 4 млрд кубометрів газу в "Газпрому"

"Газпром" готовий до прямих постачань газу в Україну.

РФ заявила про готовність України купити до 4 млрд кубометрів газу в "Газпрому"
Олександр Новак, міністр енергетики РФ
Фото: pravdaurfo.ru

За підсумками Тристоронніх газових переговорів міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що Україна готова купити у РФ від 1,5 до 4 млрд кубометрів газу цієї зими.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ.

За його словами, "Газпром" готовий надати Україні газ.

"За підсумками можна сказати, що українська сторона висловила готовність купити від 1,5 до 4 млрд кубометрів газу в зимовий період для того, щоб забезпечити надійне постачання українських споживачів і транзит європейським споживачам ... "Газпром" готовий надати газ Україні", - заявив Новак.

Він також зазначив, що передав віце-президенту Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчовичу листа з антимонопольного розслідування України, в якому російська сторона висловила протест у зв'язку з рішенням стягнути з "Газпрому" штраф.

Нагадаємо, "Нафтогаз" очікує ціну газу за контрактом з "Газпромом" на рівні $200-210.

Україна не купує газ у "Газпрому" з 25 листопада 2015 року. Напередодні Росія ініціювала тристоронні переговори, стверджуючи, що в України низькі запаси газу в ПСГ. Повідомлялося, що на переговорах мова йтиме про продаж "Нафтогазу" 1,5-4 млрд куб. м російського газу.

Для відновлення поставок російського газу Україна вимагає підписання додаткової угоди, в якій були б прописані закупівля з передоплатою і пункти доставки газу, які не перебувають на неконтрольованій території Луганської та Донецької областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram