ГоловнаПолітика

ЦВК розпустила Слов'янський райвиборчком за спробу зірвати вибори в Миколаївці

Новий райвиборчком зобов'язаний до 13 грудня розглянути питання створення дільничних комісій.

ЦВК розпустила Слов'янський райвиборчком за спробу зірвати вибори в Миколаївці
Фото: Сергей Нужненко

Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження всього складу Слов'янської районної виборчої комісії Донецької області.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

"Комісія встановила факт одноразового грубого порушення Слов'янською районною виборчою комісією законів України і достроково припинила повноваження всього її складу", - йдеться в повідомленні.

Раніше Центрвиборчком зобов'язав райкомісію повторно розглянути питання про створення дільничних комісій для організації підготовки та проведення 18 грудня перших виборів депутатів Миколаївської міської ради та мера Миколаївської об'єднаної територіальної громади. Однак усупереч постановам ЦВК і Донецького окружного адміністративного суду, райвиборчком дільницю не створив.

Партії, чиї фракції зареєстровані на першій сесії Верховної Ради поточного скликання, та місцеві організації інших партій можуть внести в ЦВК кандидатури для включення до складу Слов'янського райвиборчкому до 24:00 11 грудня.

Новообраний райвиборчком зобов'язаний до 13 грудня включно розглянути питання створення дільничних комісій.

Нагадаємо, ЦВК призначила на 18 грудня перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад і їх голів у 143 об'єднаних територіальних громадах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram