ГоловнаСвіт

Лавров повідомив про призупинення бойових дій в Алеппо

Глава МЗС РФ анонсував зустріч військових експертів Росії та США в суботу в Женеві.

Лавров повідомив про призупинення бойових дій в Алеппо
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив, що активні бойові дії сирійської армії в східному Алеппо призупинені, щоб мирні жителі могли покинути місто.

Про це повідомляє Русская служба Би-би-си.

"Сьогодні активні бойові дії сирійської армії в східному Алеппо призупинені, оскільки здійснюється чергова і найбільша за весь цей час операція з виведення мирних жителів зі східного Алеппо", - сказав він на полях засідання міністрів закордонних справ ОБСЄ в Гамбурзі.

За його словами, планується вивести колону з 8 тис. осіб.

Лавров також повідомив про майбутню зустріч військових експертів Росії та США в суботу в Женеві, під час якої будуть обговорюватися деталі щодо виводу мирних жителів і бойовиків з Алеппо.

"Глави зовнішньополітичних відомств Росії та США продовжили обговорення тематики врегулювання конфлікту в Сирії, зокрема шляхів нормалізації обстановки в східних кварталах Алеппо", - повідомили в російському відомстві.

Раніше голова міської ради Алеппо повідомив спецпосланцю ООН по Сирії Стаффану де Містурі, що за останні 26 днів в обложених східних районах Алеппо загинули понад 800 людей і ще близько 3-3,5 тисяч осіб отримали поранення.

За даними Об'єднання сирійських організацій із надання медичної допомоги (UOSSM), термінової евакуації з Алеппо і госпіталізації потребують близько 1500 хворих.

За інформацією "Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини", сирійська армія захопила історичний центр Алеппо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram