ГоловнаЕкономікаФінанси

Мінфін відновив роботу всіх систем після хакерської атаки

Усю інформацію вдалося зберегти.

Мінфін відновив роботу всіх систем після хакерської атаки
Фото: Макс Левин

Міністерство фінансів відновило роботу всіх систем після хакерської атаки, що призвела до припинення бюджетних платежів.

"Наймасштабніша хакерська атака на органи Мінфіну і одна з найбільших атак на органи влади в цілому зупинена. Платежі Держказначейства відновлено. Пошкоджені сервери, внутрішні мережі і бази знову функціонують. Сайти Мінфіну і Казначейства теж працюють. Усю інформацію вдалося зберегти", - повідомила прес-служба Мінфіну.

Відомство підтвердило, що Кабінет Міністрів виділив 80 млн гривень на оновлення комп'ютерної техніки Мінфіну і Казначейства.

Гроші підуть на придбання мережевого обладнання, маршрутизаторів, комутаторів, фаєрволів, засобів резервування та копіювання, засобів раннього виявлення та попередження хакерських атак.

Нагадаємо, робота веб-сайтів Мінфіну та Державної казначейської служби від ранку 6 грудня була заблокована внаслідок скоординованої професійної хакерської атаки. У результаті кібератаки було пошкоджено мережеве обладнання, не працювали сайти міністерства і Держказначейства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram