ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Школи Києва будуть самостійно приймати рішення про запровадження карантину

У столиці через хворобу у школах відсутні 18% дітей.

Школи Києва будуть самостійно приймати рішення про запровадження карантину
Фото: podrobnosti.ua

Влада Києва дає можливість міським навчальним закладам самостійно приймати рішення про введення профілактичного карантину через високу захворюваність учнів на грип і ГРВІ.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

"Загалом епідемічний поріг для закладів освіти ще не подолано. Зараз у Києві відсутність дітей у навчальних закладах через хворобу становить 18%, проте це, так би мовити, "середня температура по палаті". Найбільша кількість відсутніх спостерігається в Шевченківському і Деснянському районах, а найменша - в Оболонському і Подільському. З огляду на нинішню нерівномірність захворювання, ми вирішили дозволити почати локальне призупинення навчального процесу", - сказала Старостенко.

З огляду на це, кожна школа отримала можливість самостійно приймати рішення про призупинення навчального процесу в разі відсутності 20% дітей від загальної кількості учнів через захворювання на грип та інші респіраторні захворювання.

"Причому робити це на рівні і школи, і класу. При цьому відповідальність за такі рішення також буде нести сам навчальний заклад. Дитячі садки закривати не будуть", - додала Старостенко.

Нагадаємо, епідемпоріг захворюваності на грип і ГРВІ перевищено в п'яти областях України та Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram