ГоловнаПолітика

Тимошенко закликала зняти недоторканність з усіх народних депутатів

Лідер "Батьківщини" нагадала про законопроект №1776.

Тимошенко закликала зняти недоторканність з усіх народних депутатів
Фото: 24tv.ua

Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала зняти недоторканність з усіх народних депутатів.

Про це вона сказала, коментуючи рішення про позбавлення Вадима Новинського депутатського імунітету.

"В Україні не повинно бути недоторканних! Усі повинні відповідати перед законом: і Президент, і уряд, і судді, і народні депутати", - цитує Тимошенко прес-служба її партії.

"Чому Президент, прем'єр-міністр, спікер не ставлять на голосування в другому читанні зміни до Конституції щодо зняття недоторканності з усіх, у тому числі з депутатів. У першому читанні цей законопроект проголосували, є однозначний висновок Конституційного суду про необхідність скасування недоторканності. У БПП і фракції «Народний фронт» є більшість, то чому це питання не голосується?" - заявила Тимошенко.

Нагадаємо, в 2015 році в Раду було внесено проект закону №1776, яким президент Петро Порошенко запропонував скасувати недоторканність народних депутатів і суддів. При цьому в Конституції повинна залишитися норма про те, що нардепи не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання в парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

5 лютого 2015 року Рада підтримала скерування цього законопроекту в Конституційний Суд, який улітку того ж року надав позитивний висновок. У другому читанні проект не розглядали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram