ГоловнаПолітика

Новинський заявив, що Порошенко клопотав про надання йому громадянства

"Підставою для надання мені громадянства було прохання міністра економіки Петра Порошенка".

Новинський заявив, що Порошенко клопотав про надання йому громадянства
Фото: nahnews.org

Депутат Верховної Ради Вадим Новинський заявив, що нинішній президент Петро Порошенко в 2012 році клопотав про надання йому громадянства України.

Про це Новинський сказав з трибуни Верховної Ради під час обговорення питання про зняття з нього недоторканності.

"Підставою для надання мені громадянства колишнім президентом України було прохання міністра економіки уряду Азарова Петра Олексійовича Порошенка", - заявив депутат.

При цьому він продемонстрував аркуш документа, де нібито сказано, що Порошенко клопотав про надання Новинському громадянства "за особливі заслуги перед Україною".

Нагадаємо, голова наглядової ради "Смарт-Холдингу" Вадим Новинський отримав громадянство України 29 травня 2012 року.

Новинський народився в 1963 році в Новгородській області Росії. Зараз він входить до списку найбагатших громадян України. Він, зокрема, володіє великим пакетом акцій (23,75%) в групі "Метінвест", будучи бізнес-партнером Ріната Ахметова.

Нині Новинського звинувачують у незаконному тиску на Українську православну церкву Московського патріархату з метою усунення з посади покійного митрополита Володимира. Зокрема, йому закидають співучасть у позбавленні волі особистого помічника Володимира - Олександра Драбинка (ч. 2 ст. 146 та ч. 1 ст. 365 Кримінального кодексу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram