>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК продовжив санкції проти Росії за допінг

Обмеження діятимуть "до наступного повідомлення".

МОК продовжив санкції проти Росії за допінг

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) продовжив санкції проти РФ, які були введені в зв'язку з допінговим скандалом в російському спорті, повідомило агентство AP.

У виконавчій раді МОК пояснили, що санкції, введені 19 липня, продовжені "до наступного повідомлення".

У рамках санкційного режиму МОК не може організовувати або патронувати проведення будь-яких спортивних заходів або зустрічей в Росії. Крім того, МОК звернувся до всіх федерацій зимових олімпійських видів спорту із закликом заморозити підготовку основних заходів у Росії, в тому числі чемпіонатів світу, і шукати нових організаторів.

Дія санкцій спочатку була розрахована до кінця 2016 року.

Нагадаємо, розслідування, яке було проведено на замовлення Всесвітньої антидопінгової асоціації, показало, що Міністерство спорту Росії за підтримки ФСБ і Центру спортивної підготовки збірних команд вибудувало систему підміни проб і фальсифікації результатів тестування російських спортсменів.

У тому числі під час Олімпіади в Сочі співробітники ФСБ вдавалися до прямої підміни пробірок з сечею спортсменів. А в Московській антидопінговій лабораторії використовувалася методика приховування позитивних проб, причому рішення про долю спортсменів, що попалися, приймалося на рівні заступника міністра спорту Юрія Нагорних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram