ГоловнаПолітика

У Раді запропонували зробити вихідним 25 грудня

В Україні можуть святкувати Різдво двічі.

У Раді запропонували зробити вихідним 25 грудня
Архив
Фото: Макс Требухов

Група депутатів внесла до Верховної Ради законопроект, який пропонує зробити 25 грудня офіційним святковим і вихідним днем.

Авторами проекту закону №5496 від 6 грудня значаться 23 депутати, в тому числі голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк, заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, депутати Володимир Парасюк, Ігор Мосійчук, Ольга Богомолець.

Зміни пропонують внести в Кодекс законів про працю.

"На сьогодні в Україні налічують близько 11 тис. релігійних католицьких і протестантських громад, що становить близько 30% від усіх релігійних організацій України, які святкують Різдво Христове за Григоріанським календарем, тобто 25 грудня", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, рік тому секретар РНБО Олександр Турчинов виступив з ідеєю перенести святкування Різдва в Україні з 7 січня на 25 грудня. Голова УГКЦ Святослав (Шевчук) такий крок підтримав. Президент Петро Порошенко вважає, що не має права вирішувати, коли в Україні має святкуватися Різдво Христове, але назвав мудрим святкувати його двічі.

Напередодні Кабінет Міністрів ухвалив, що вихідними на новорічні свята будуть дні з 31 грудня по 2 січня і з 7 по 9 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram