ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ перерахував останній транш прибутку до держбюджету

Мінфін отримав усі 38 млрд гривень.

НБУ перерахував останній транш прибутку до держбюджету
Фото: Максим Левин

Національний банк перерахував третій і останній транш прибутку до державного бюджету на 2016 рік.

Сума траншу становила 14,16 млрд грн, пише Фінклуб із посиланням на прес-службу НБУ. Станом на 7 грудня Міністерство фінансів повністю отримало 38,16 млрд грн прибутку НБУ, нарахованого за минулий рік.

Перерахування прибутку НБУ до держбюджету було розподілено на три транші для того, щоб це не вплинуло негативно на виконання цілей щодо інфляції. Перший транш на 10 млрд грн було перераховано в жовтні, другий транш на суму 14 млрд грн - у листопаді.

Нагадаємо, 29 квітня 2016 року Нацбанк України заявив про плани перерахувати в бюджет 38,164 млрд гривень зі свого прибутку за 2015 рік. Така сума зафіксована в результатах консолідованої фінзвітності НБУ. Ці кошти могли бути перераховані до бюджету лише після того, як Рада Нацбанку затвердить фінансову звітність.

38 млрд гривень - це майже 5,6% усіх витрат держбюджету 2016 року.

Перерахуванню заважало те, що не була сформована Рада НБУ. Вона мала затвердити звітність НБУ за 2015 рік. Наприкінці жовтня президент Петро Порошенко призначив двох членів Ради Нацбанку за своєю квотою та розблокував її роботу. 25 жовтня Рада НБУ схвалила перерахування грошей до бюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram