ГоловнаПолітика

Наливайченко представив у США "План подолання корупції"

План передбачає забезпечення повної незалежності антикорупційних органів України. 

Наливайченко представив у США "План подолання корупції"

Лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко представив у Вашингтоні "План подолання корупції". «План конкретний і дієвий. На відміну від псевдоборотьби з корупцією української влади, яка займається імітацією процесу", - написав політик у своєму фейсбуці.

За його словами, план був презентований перехідній адміністрації  президента Дональда Трампа, представникам правоохоронної системи та впливових громадських організацій США.

За словами Наливайченка, План складається з двадцяти ключових пунктів і, зокрема, передбачає: трансформацію глобальних зобов'язань України у сфері боротьби з корупцією на внутрішнє законодавство, організацію міжвідомчої координації як на внутрішньоукраїнському, так і на міжнародному рівнях, а також надання підтримки з боку прокурорів зі Сполучених Штатів і країн Європейського Союзу в розслідуванні справ про корупцію та повернення до бюджету викрадених з України в офшори грошей.

Також планом передбачено регулярне звітування іноземних прокурорів своїм столицям (Вашингтону і Брюсселю) щодо успішності його виконання і введення залежності надання Україні економічної, фінансової та політичної підтримки від досягнутого прогресу.

План містить положення про надання підтримки з боку Федерального бюро розслідувань США та інших компетентних органів щодо розслідування незаконних офшорних рахунків нинішнього і колишнього керівництва України і застосування сучасних американських технологій і ноу-хау в поєднанні з високим рівнем ефективності ФБР.

"Це дозволить відстежувати, вилучати і повертати активи, незаконно виведені з України", - наголосив Наливайченко.

За його словами, План передбачає забезпечення повної незалежності антикорупційних органів України, насамперед НАБУ від виконавчої влади. До Плану Наливайченка входить і створення незалежного антикорупційного суду, який покарає вищих чиновників, що ведуть незаконну економічну діяльність.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram